Salte la navegación

  • PUNT DE VISTA : Angle de visió des de el qual són narrats els fets.

ASPECTES SINTÀCTICS. ELS ANGLES

Quan es parla d’angulació o punt de vista es considera l’angle imaginari que forma una línea que surt perpendicular a l’objectiu de la càmera i que passa per la cara del personatge principal. Segons la posició de la càmera, podem distingir diferents angles:

  • ANGLE NORMAL O NEUTRE : la càmera esta situada a l’alçada de la cara i del ulls de la persona. No ofereix cap valor expressiu. Combina amb els plans descriptius : descriure una situació de normalitat. (pla general)
  • ANGLE PICAT: enquadrament des de dalt a vall. Afegeix valor expressiu a les imatges, el subjecte o objecte enfocat, apareix més petit o inferior en relació a l’entorn. Denota inferioritat, debilitat i submissió del personatge. (Pla Sencer o general)
  • ANGLE CONTRAPICAT: enquadrament des de vall cap amunt. Afegeix un valor expressiu a les imatges, ja que per raons de perspectiva, el personatge apareix engrandit, potenciar, de manera que sembla més gran i poderós.
  • ANGLE INCLINAT : quan se situa la càmera amb una inclinació, les imatges apareixen inclinades. La inclinació de les imatges afegeix un valor expressiu d’inestabilitat i inseguretat que sovint s’utilitza quan s’aplica la tècnica de la càmera subjectiva.

COMPOSICIÓ

És la distribució dels elements que intervenen en una imatge dintre del enquadrament que es realitza a partir del format de la imatge, d’acord amb la intencionalitat semàntica o estètica que es tingui. Es poden considerar diversos aspectes:

Línees

  • Línees verticals : Produeixen una sensació de vida i suggereixen certa situació de quietud i de vigilància. En general, les línies verticals, igual que les horitzontals, s’associen a una situació d’estabilitat. No convé abusar massa perquè poden cansar i provocar sensació de monotonia en l’espectador.
  • Línees horitzontals: produeixen una sensació de pau, de quietud i de serenitat, a vegades de mort. Són iguals que les verticals.
  • Línees inclinades/corbes : sensació de dinamisme, moviment, agitació i perill (les corbes de sensualitat). Donen relleu i sensació de continuïtat a les imatges. Igual que les corbes proporcionen un ritme més dinàmic a les seqüències de vídeo i resulten més agradables que les verticals i horitzontals.

Aire

És l’espai més o menys buit que es deixa  entre allò fotografiat/subjectes principals que apareixen en una Imatge i els límits de l’enquadrament.

Al primer pla i al plànol mig s’ha de deixar aire per sobre del cap de les persones. Quan en els vídeos, una persona està caminant, hem de deixar aire per davant d’ell.

REGLA DELS TERÇOS

Els personatges o objectes principals haurien d’estar col·locats en les interseccions resultants de dividir la pantalla en tres parts iguals de manera vertical i també de manera horitzontal.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: